Сезгин Емин от Ардино катастрофира заради дупка на пътя, осъди АПИ за обезщетение

    Арденецът Сезгин Емин катастрофира заради дупка на пътя, но осъди Агенция „Пътна инфраструктура”да му плати обезщетение.

    На 10 август 2021 г.Сезгин Емин пътува със своето Ауди 3 по пътя Кърджали-Асеновград. Часът е 22,40.Автомобилът на арденецът попада в дупка на пътя, пука гума и претърпява пътно-транспортно произшествие. Направен е опит Сезгин Мюмюн да бъде санкциониран като виновен за инцидента , под предлог,че не е карал със съобразена скорост.

     Нашенецът дава под съд Агенция „Пътна инфраструктура” за да докаже, че вината е в собственика на републиканския път. Държа на справедливостта,затова не се примирих,споделя за Кърджали бг вести Сезгин Емин.Районният съд в Асеновград отхвърля жалбата му като неоснователна.

    На друго време обаче са магистратите от Окръжен съд-Пловдив.

    В свое решение те постановяват , че виновна за пътно-транспортното произшествие е Агенция „Пътна инфраструктура”. Според тях арденецът е попаднал в повреден участък /дупка/ на пътното платно, който не е бил обозначен от АПИ. В резултат настъпва ПТП при което автомобилът търпи щети. Сезгин Емин е принуден да плаща за транспортиране на колата,за спукана предна лява гума,деформирана джанта,спукан преден спойлер.Съдът е категоричен,че Сезгин Емин не е бил в състояние да избегне дупката. Нашенецът споделя,че е направил разходи за 2000 лева.

     Съдът постановява АПИ да заплати 1411 лева на Сезгин Емин за имуществени щети и разноски по делата в Асеновград и Пловдив. Той обаче не е удовлетворен.Ще търси чрез съда пълно покриване на разходите ,които е направил.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини