Хасан Азис предава щафетата в Националното сдружение на общините в Република България на Ерол Мюмюн

Новият кмет на Кърджали Ерол Мюмюн ще замени досегашният градоначалник доц.д-р инж.Хасан Азис в Националното сдружение на общините в Република България.Очаква се днес Общинският съвет да гласува точка в дневния ред с която да упълномощи Ерол Мюмюн да представлява Община Кърджали в Общото събрание на НСОРБ.Освен кметът общината ще се представлява и от председателя на местния парламент инж.Мухаррем Муххаррем.

Общото събрание се състои от делегатите на общините - членове на Сдружението. Общото събрание на НСОРБ заседава най-малко веднъж годишно. Съгласно чл. 12, ал. 2 от Устава на НСОРБ, в него всяка община е представена от двама делегати – кмета на общината и представител на общинския съвет. В неговите заседания общината има право на два гласа, упражнявани самостоятелно от двамата делегати. Общината се счита за представена в случай, че в заседанието на Общото събрание участва поне един от нейните делегати.

На основание чл. 27, ал. 1 от Устава на НСОРБ, в двумесечен срок след провеждането на първото си заседание, новоизбраният общински съвет следва да определи своя представител в Общото събрание и да уведоми за това изпълнителния директор на НСОРБ. В случай, че представителя на общинския съвет няма възможност да участва в работата на Общото събрание, общинския съвет определя друг свой представител, който да го замества на конкретното заседание.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини