Риболовци протестираха на спирка „Джебел“, поискаха оставката на шефовете на Дивечовъден участък „Студен кладенец“

Изображение 1 от 3

    Десетки любители риболовци от Момчилград излязоха днес на протест край пътя за „Маказа“ на спирка Джебел. Те отново изразиха недоволството си от директора и заместник-директора на Дивечовъден участък „Студен кладенец“, известен като Еленовото стопанство. Той се намира на брега на язовир „Студен кладенец“ и се стопанисва от Националното ловно-рибарско сдружение „СЛРБ“. Риболовците поискаха  оставката на двамата заради грубото им и неадекватно отношение към тях.

    Нямаше блокиране на пътя, въпреки предварителните съобщения по медиите, че ще затворят пътя за „Маказа“ за 2 часа.

    Риболовците бяха категорични, че няма да отидат на среща в София при председателя на НЛРС-СЛБР, въпреки че е казал, че вратите му са отворени за тях. Заявиха, че и техните врати са отворени и го чакат да дойде в Момчилград.

    Защо плащаме билети за риболов, когато не можем да спокойно навсякъде в язовир „Студен кладенец“ да ловим риба. Поискаха и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да дойдат.

    Бойко Синапов, ловец от дружина Равен каза, че ловците подкрепят риболовците. Той също се обяви за отстраняване на двамата служители от Дивечовъден участък „Студен кладенец“.

    НЖ

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини