Мъж загина в София при инцидент в резултат на силния вятър. Това съобщиха от МВР.

В следобедните часове днес във Второ РУ е постъпил сигнал за инцидент в кв. "Военна рампа", на столичния бул. "Илиянци", на кръстовището с ул. "Първа българска армия".

Според първоначалната информация от силния вятър дърво е паднало върху движещ се по пътното платно лек автомобил, в което пътували мъж и жена.

На място е починал 65-годишният мъж, а съпругата му е в тежко състояние. Тя е откарана в болница за оказване на медицинска помощ. Временно движението по бул. "Илиянци" е спряно в двете посоки.

Мястото на инцидента и към този час остава блокирано от полиция, съобщава БТА.

Пред медиите директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров коментира, че на местопроизшествието е бил и кметът на София Васил Терзиев.

До вечерта мястото на инцидента беше отцепено от полиция.

Времето в София остава със силен вятър. В същото време над 170 снегорина са в готовност да се включат, каза още Красимир Димитров.

Във връзка със силния вятър днес в София екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са реагирали на 18 сигнала, съобщиха от пресцентър на Столичната община.

Сигналите са за паднали клони на дървета, строителни огради, ламарини и рекламно-информационни елементи от билбордове. Аварийните екипи са на терен и извършват обходи.

Вятърът събори и метални конструкции с чадъри по "Витошка".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини