Началникът на регионалното управление по образование в Кърджали връчи награди на изявени преподаватели

Изображение 1 от 6

    Началникът на Регионалното управление по образование (РУО) в Кърджали Ангелина Костова връчи общо четири отличия на млади преподаватели от региона за техни лични успехи и успехи на техни ученици.

    Едно от тях бе грамота от министъра на образованието проф. Галин Цоков за участието и отличното представяне на преподавателката по български език от СУ “В. Левски“ в Ардино Нарин Чобанова в Национален форум на младите учители - 2023г., проведен по национална програма „Квалификация на педагогическите специалисти“.

    На други трима преподаватели началникът на РУО връчи благодарствени писма за подготовката на техните ученици, завоювали призови места в 31-и национален ученически конкурс под надслов „150 години от обесването на Васил Левски“. Благодарност и книга от началникът на РУО получиха Диана Георгиева от Езикова гимназия „Хр. Ботев“ – Кърджали, Димитър Димов от Средно училище „П. Р. Славейков“ – Кърджали и Илиян Тосков от Средно училище „В. Левски“ - Крумовград.

    „Целта на конкурса е учениците да покажат своите познания, тълкувания и оценки за събитията и личностите по един от предложените тематични акцентиq като ги разгледат на фона на европейските и световни процеси“, каза пред присъстващите Ангелина Костова. Тя припомни, че организатор е национален клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Издателство „ТАНГРА“, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей и вестник “Учителско дело“. Официалното награждаване на отличените екипи – ученици и техните ръководители, ще бъде на 25 ноември в Карлово. 

    БТА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини