Петима са победителите от ЕГ „Христо Ботев“ в тридесет и шестия Националния исторически конкурс „По стъпките на Таньо войвода“

Конкурсът, посветен на 36-тия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода” еза ученически текстове, рисунки и мултимедия.Инициативата презнастоящата година е на КПД „Родно Лудогорие“, гр. София, и клуб „Родолюбие“ при ОУ ”Св.Климент Охридски“, гр. Попово, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Регионалните управления по образованието в страната.

Първо място в категория „Есе“ печели зрелостничката Мария Георгиева от 12А клас с разработка, посветена на Априлското въстание 1876 и значението му за последвалата Руско-турска освободителна война 1877-1878 г.

На първо място в категория „Мултимедийна презентация“ бе класиранаСелин Юнал Бекир от 11Б с проект, свързан с живота и делото на Таньо войвода.Трета награда в същата категория печели колективният труд на Мартина Тодорова, Дария Станоева и Ирем Фаик от 11Д клас.

Националният ученически конкурс има за цел  да се създадат условия за формиране на ценностни ориентации и качества сред учениците, свързани с чувството на национална идентичност и любов към Родината.

Културно-просветното дружество „Родно Лудогорие”, град София, връчи и грамоти, предметни и парични награди за учениците от ЕГ „Христо Ботев, ауспехите на гимназистите се дължат натворческите им умения за тълкуване на факти и събития, изразяването на активна гражданска позиция и системната работа по история и цивилизациипод ръководството на учителката им Диана Георгиева.

От ръководството на Гимназията поздравяват ботевци с поредното постижение и им пожелават нови успехи.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини