Бившият Общински съвет не е упражнявал достатъчен контрол над кмета на Кърджали,сочи анализ на Асоциация "Прозрачност без граници"

Община Кърджали заема последното 27-мо място в общата класация на общините, включени в Индекса на местната система за почтеност за 2022 година. Съвкупният индекс е 2,68 точки, измерен по скалата от 1 т. (най-ниска стойност) до 5 т. (най-висока стойност).Това съобщиха за Кърджали бг вести от Асоциация "Прозрачност без граници".

От Асоцията посочват,че Оценката на бившия кмет е 2,41 т., като при изследването са регистрирани редица дефицити, свързани с липсата на публично заявени управленска програма и на отчети за нейното изпълнение, както и на отчетност относно изпълнението на проектите, изпълнявани от общината. Изследването регистрира и незадоволително ниво на контрол върху доставчиците на публични услуги по договори по проекти на общината, включително и върху изпълнителите на обществени поръчки.

Бившият Общинският съвет получи обобщена оценка 2,54 т. заради недостатъчен контрол спрямо местната изпълнителна власт, липса на непосредствен диалог с избирателите и отчетност за работата на общинския съвет и на отделните комисии.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    Избирател
    0 0
    08:14, 14 ное 2023
    Общинския съвет-ДПС и БСП съветници +ОбС на ДПС бяха подчинени на Асан, заради ЗАВИСИМОСТИ! Беше ги купил!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини