Рибари от цялата страна стягат протест срещу шефовете на Еленово стопанство „Нановица”,блокират го по суша и вода

Изображение 1 от 2

    Рибари от цялата страна стягат протест срещу шефовете на Еленово стопанство „Нановица” в събота. То ще бъде блокирано по суша и вода при с.Широко поле. Въдичарите ще завардят с лодки и джипове подстъпите за стопанството откъм яз.”Студен кладенец”.Това съобщи за Кърджали бг вести един от организаторите на протестните действия Боян Топалов от Момчилград. Блокадата ще бъде продължение на протеста на рибарите в събота, когато те спряха движението на автомобили на входа на Момчилград. Близо сто въдичари от областта се обявиха за оставките на шефа на Еленовото стопанство „Нановица” Антон Кръстев и неговия заместник.

      Рибарите настояват Кръстев и заместника му да подадат оставка до петък тази седмица. В противен случай излизат отново на протест. Според Топалов действията на ръководството на Еленовото стопанство „Нановица” са груб произвол. Служители пречат на рибарите да пускат въдиците си в язовира. С лодки ги издърпват във водата или ги чупят.Ужилените са мнозина. Щетите са за хиляди левове.

      Рибарите са сезирали Министерството на околната среда и водите. Искат съдействие и от председателя на БЛРС Васил Василев. Стотици са любителите на риболова от страната изразили подкрепата си за исканията на колегите си от Кърджалийско.

    Георги Кулов

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини