Настимир Ананиев: Борисов се опитва да потули бунт в ГЕРБ

С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. 

"Иска да си задоволи кметовете, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати".

Борисов с ултиматум към ПП-ДБ: Бюджетът и корупцията могат да изкарат ГЕРБ от управлението

По думите му ГЕРБ "малко се разпада", а Борисов "си уволни депутат", визирайки напусналата парламента Славена Точева.

"Единствената критика на г-н Борисов от снощи беше срещу думата сглобка. Извадки от торбата с димките още три тези - говори за данък сгради, за недвижими имоти - все неща, които са предложени от хората, които седяха до него".

Ананиев обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, всяка община ще може да си решава дали и как да увеличи таксата.

"Борисов искаше го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. Самите данъци не са пипани от 2010 г.", каза депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов за говори за корупция "в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт". Посочи, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд., от които 1 млрд. - фонд за общините. Поблемът в общините обаче е че никой няма готови проекти.

"Държавата казва - ето пари за всички и те казват - нямаме проекти, нямаме административен капацитет да си напишем проекти. Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво".

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен списък на пенсионерите, чиито пенсии трябва да се замразят, след като смята, че пенсиите не трябва да се вдигат.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини