Министър Цоков от „Славейков”: Ще бъдат подписани учебни програми, които намаляват фактологическата сложност

Изображение 1 от 2

     „Училището е страхотно, както пише и на входа „Училище за шампиони”. Децата не само учат, но се възпитават и мотивират като шампиони, развиват всички свои умения, което е може би едно от най-големите постижения на ръководството на училището и самите учители”, заяви при посещението си в СУ”Петко Рачов Славейков” министърът на образованието и науката Галин Цоков.

    Просветният министър сподели, че от школото са обърнали специално внимание на учениците със СОП и поведенчески промени.

    „Трябва да се мисли за промяна в наредбата за приобщаващо образование, което ние и в момента правим. Обсъждат се различни промени. Най-важното е децата да се мотивират, да се разбират и да се реализират като добри и напълно изградени хора и личности. Съвсем скоро ще бъдат подписани учебни програми, в които се намалява фактологическата сложност. Нужно е да се преструктурира по определен начин учебното съдържание. Работата по развитие на интереси, извънкласните дейности, това трябва да стане и в сърцевината на урочната работа. Това  е нашата амбиция”, посочи министър Цоков.

    Проф. Галин Цоков посети най-голямото училище в Източните Родопи „Петко Рачов Славейков” по покана на директора на школото Милко Багдасаров. Той бе посрещат и от началника на РУО Кърджали Ангелина Костова и председателя на общинския съвет Мухарем Мухарем.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ни
      Ние
      3 -1
      10:06, 11 ное 2023
      Правилно избрано училище с богатство на ученици с разнороден състав, с преобладаващо деца турчета. Неправилно, при директор ПЕНСИЯ! ИЗЧЕРПАН! Трябва, ПЪТ НА МЛАДИТЕ КАДРИ!
    • 2
      Че
      Честен
      3 0
      12:23, 11 ное 2023
      Както Х. Азис не беше спасен от Ердоган и папата, така час по скоро друг Ах. Демир Доган да спаси Славейков и БСП от изживелия своето време самовлюбен, нарцис, отдавна вреден и за Кж, който се бута......
    • 3
      Пл
      Плюс
      3 0
      12:50, 11 ное 2023
      Плюс, кмета се разграничи
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини