Впечатляваща победа за Лудогорец над Фенербахче в турнира Лига на Конференциите

 Лудогорец (Разград) постигна впечатляваща втора победа в група Н на турнира Лига на Конференциите, но успехът с 2:0 над турския гранд Фенербахче не само запазва шансовете за класиране напред, но и се оказва изключително важен в психологически план за шампионите, предава БТА.
    Над всички в мача днес беше Якуб Пьотровски, който вкара първия гол за Лудогорец в 18-ата минута, а в 92-ата изработи и втория, реализиран от резервата Руан Круз. 
    При това положение в група Н начело остават турците с 9 точки. За "фенерите" това е второ поражение подред и първо в Европа изобщо през тази година. На 2-а позиция е Нордселанд, който събира 7 след днешното 1:1 със Спартак (Търнава) у дома. Трети е Лудогорец с 6, а словаците са с 1 на последното място.
    В следващия кръг в турнира на 30-и ноември Лудогорец гостува на Спартак Търнава, а Нордселанд посреща Фенербахче.
    Гостите от Истанбул започнаха по-активно, създадоха няколко слизания към вратата на Слуга, а в 7-ата минута Райън Кент стреля опасно извън наказателното поле. Стражът на Лудогорец обаче внимаваше и изби топката. В 14-ата минута Душан Тадич изведе на фланга Брайт Осей-Самюел, който върна успоредно в наказателното поле. Топката попадна у Батчуай, който обаче не успя да нанесе удар.
    Лудогорец откри резултата в 18-ата минута с много красив гол на полския си полузащитник Якуб Пьотровски. След разбъркване в наказателното поле, предизвикано от нахлуването на Бърнард Текпетей, топката беше изчистена. Тя попадна в Пьотровски, който от около 20 метра я изрпати неспасяемо в горния ъгъл на Доминик Ливакович. В 25-ата минута отново Пьотровски получи чудесна възможност, но този път вратарят Ливакович изби кълбото в ъгълов удар.
    В тези минути Лудогорец  овладя инициативата и Бърнард Текпетей в 37-ата минута беше близо до гол, но пропусна. Две минути преди края отново ганаецът получи шанс, създаден от Кайо Видал. Ливакович и този път показа класа и изби.
    Второто полувреме беше с осезателна доминация на гостите, но Лудогорец се представи компактно в защита и не остави кой знае какви възможности за гол. Това второ полувреме започна с натиск на турците, които още в първите му секунди можеха да изравнят. Миши Батчуай обаче не успя да преодолее вратаря Слуга. Пак белгийският нападател се озова на стрелкова позиция 7 минути по-късно, елиминирайки Оливие Вердон, но този път топката се удари в горната греда.
    Първата голова възможност за Лудогорец във втората част дойде в 67-ата минута и отново беше създадена от Пьотровски. Полският полузащитник нахлу по фланга и върна топката назад към Дуа, който обаче остана извън обсега на подаването. Клод Гонсалвеш в 76-ата минута получи пас на 15-ия метър, но стреля над гредата.
    Турците тръгнаха да търсят изравняване, но във 2-ата минута на добавеното време бяха наказани с втория гол на Лудогорец. Негов автор стана Руан Круз, който се оказа на правилното място след поредната отлична атака, организирана от Пьотровски. Полякът тръгна от ляво по фланга, пусна центриране, където се беше вклинил Аслак фон Витри. Защитникът обаче падна на земята, но топката се върна към Руан Круз, намиращ се на дузпата. Оттам бразилецът нямаше как да сбърка и оформи крайния резултат.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини