Първо и второ място в национална надпревара по английски за учениците от „Паисий"

 Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език  присъди първото място в област Кърджали на Арда Халибрям от 8.а клас  в първа възрастова група. Второто място във втора възрастова група зае Георги Димитров от 9. а клас. Арда ще представи област Кърджали в националния кръг на състезанието в Хасково на 25 ноември тази година.     

 В надпреварата, която се състоя на 2 ноември в Езикова гимназия "Христо Ботев", се включиха най-добрите ученици от областта. Състезанието премина през два етапа: участниците изложиха своите възгледи по мотото на състезанието за 2023/2024г.: “Artificial intelligence - a blessing or a curse”, а след това разговаряха свободно до 10 мин. с членовете на журито. И тази година надпреварата беше ожесточена, защото всички ученици се бяха подготвили много добре. На национален кръг се допускат само учениците, класирани на първо място от двете възрастови групи. Състезанието е в две възрастови групи - VI-VIII клас и IX-XI клас. Участието е индивидуално и е свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути - 5 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 10 минути - за свободен разговор. Състезанието се провежда всяка година и е от Националния календар на Министерството на образованието и науката. Целта на състезанията по чужд език е насърчаването на изучаването на чужди езици  и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно  разбирателство.

„Успехът на Арда и Георги е плод на упоритост, любознателност и талант!“ –  заявиха гордо  техните преподаватели по английски език  Маргарита Стоева и  Мария Сабрутева! 

Текст и снимки: София Калинова 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини