Шивашката фирма „Артекс България”с дългове от 1 274 000 лв.,моли съда в Кърджали да я обяви в несъстоятелност

Шивашката фирма „Артекс България”ЕООД има натрупани 1 274 000 лева задължения и моли Окръжен съд в Кърджали да открие производство по несъстоятелност. Фирмата дължи на банки 385 000 лева и на работниците си 287 000 лева. Срещу нея има заведени дела за неизплатени трудови възнаграждения на персонала в Районен съд Кърджали.Дела има и от доставчици.

  „Артекс България” е създадена през 1996 г.и е специализирана в производство и експорт на текстилни изделия ,шити на ишлеме за чужди възложители. От септември 2013 г. едноличен собственик на капитала е „К.А.В.Е.-С”.

 Липсата на плащания по изпълнени от дружеството поръчки е довело до забавяне на работни заплати към персонала. Извършена е проверка от Инспекцията по труда,която е предписала разплащането с работниците да стане до 18 юли т.г. Фирмата дължи по две и повече възнаграждения.Образувано е изпълнително дело пред публичен изпълнител.

 Окръжен съд в Кърджали отказа да открие производство по несъстоятелност.Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини