Кмет и съветници положиха клетва, Хасан Азис връчи ключа на община Кърджали на Ерол Мюмюн

    Кмет, общински съветници и кметове на населени места положиха клетва встъпвайки в нов четиригодишен мандат. Това стана на тържествена сесия ,състояла се в Дома на културата в Кърджали. Първото заседание на новия Общински съвет бе свикано от областният управител Никола Чанев. То бе председателствано от най-възрастния общински съветник Сейдали Сейдали от ДПС. Гости бяха проф.д.и.н.Николай Овчаров , почетен гражданин на Кърджали,кметове на общини, утвърдени общественици.

    Кмет,общински съветници и кметове на населени места положиха клетва.Те се заклеха да спазват Конституцията на Р България.Да работят за интересите на гражданите на Община Кърджали и за тяхното благополучие.

      Доц.д-р инж.Хасан Азис поздрави своя приемник Ерол Мюмюн с категоричния изборен резултат.Определи кметуването като предизвикателство.Превърнахме Кърджали в столица на толерантността с високоразвита промишленост и перспектива за високотехнологично здравеопазване.Пожелавам да стане университетски град,каза Хасан Азис.

     Ерол Мюмюн бе категоричен,че ще оправдае очакванията на избирателите и ще превърне Кърджали в желано място за живеене и инвестиции.Кърджали ще бъде мечтан дом за гражданите си,врече се Ерол Мюмюн.Той обеща да управлява в името на всички граждани.

     Председателката на Общинската избирателна комисия Юркюш Ахмед връчи удостоверенията на кмета на Кърджали Ерол Мюмюн,на 41 общински съветника и на всички кметове на населени места.

      В приветствието си областният управител Никола Чанев призова в новата Общинска администрация и Общински съвет да доминира уважението към опонента, компетентността и прозрачността. Ние сме в дълг на гражданите. Интересите им не винаги са защитени. Много добри намерения  останаха на хартия, подчерта губернаторът. Той препоръча всяка стотинка от общинския бюджет да се харчи рационално. Кметът да бъде солидарен с проблемите на хората. Обяви се срещу потъпкването на обществения интерес. Препоръча на местния парламент диалогичност и политическа зрялост.

     Общинският съветник от ДПС д-р Сезгин Бекир подчерта,че на общинските съветници ,на кмета и на кметовете на населени места е делегирана от избирателите огромна отговорност. Изрази благодарност за стореното от доц. д-р инж.Хасан Азис по време на неговото управление. Пожела на Ерол Мюмюн да надгражда , за да се върнат младите в Кърджали.

     Досега в кампанията обещавахме, ред е да изпълним поетите ангажименти, каза Гроздан Колев от ГЕРБ.

     Днес е тържествен ден за младите хора. Те имат шанс в БСП. Пример даде Милко Багдасаров, каза от своя страна Костантина Карабоюкова от БСП за България.

    Даниела Петрова от „Възраждане“ посочи, че от 20 години общува с общински институции. Дразнела ми е дамгата лепната на Кърджали. Време е да променим нещата.

      Радослав Милев от коалиция ПП-ДБ подчерта огромната отговорност която носят общинските съветници пред избирателите. Той посочи, че Ерол Мюмюн се ползва с подкрепата на голяма група съветници и има шанс да изпълни обещанията си.

      Партията за която всички ние трябва да работим е Кърджали обобщи Сейдали Сейдали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Со
      Социалист
      3 0
      07:39, 9 ное 2023
      Уважаема Карабоюкова, с резултат 1255 гласа за кмет и 1458 за общински съветници, когато Силистра, Разград, Шумен, Русе изцяло са червени, а Кърджали БСП се срина в историческото си дъно. Никога не е било!Начина за носене на отговорност е ЕДИН:НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на Председателя!
    • 2
      Къ
      Кърджалиец
      2 0
      09:09, 9 ное 2023
      Мрачната ера на Х. Азис, слава богу приключи! Остава да приключи скоро и на неговия поддръжник заради пари/волейбол, проекти и др/на м. багдасаров
    • 3
      Гр
      Гражданин
      1 0
      19:59, 9 ное 2023
      Асан нарцис остана в историята, а тоз нахално се самопредлага за почетен.... много жалко, никак не отива на средно възпитан...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини