Ана-Мария от „Славейков“ с трето място в конкурса „Куба – далечна и близка“

СУ „Петко Рачов Славейков“ от години е участник и неизменен лауреат от изданията на Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“.

Тази година в категория „Проза“ Ана-Мария Славкова от Школата по история „ИстОрика“към СУ „Петко Рачов Славейков“ сръководител Димитър Димов спечели бронзов медал, заемайки трето място с есето си „Борбата, преоткрила свободата“,посветено на кубинската революция.

Награда получи и ръководителят на Школа „ИстОрика“.

Това се случи на провелата се в Националния дворец на децата официална церемония по награждаването на отличените участници в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ – 2023 г.

Конкурсът се организира от Асоциацията за приятелство „България – Куба“, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Съюза на българските писатели, Съюза на българските  журналисти, Българския антифашистки съюз и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба у нас. Инициатор и председател на Организационния комитет на конкурса е Станка Шопова – почетен председател на Асоциацията за приятелство „България – Куба“.

Специален гост на награждаването в Националния дворец на децата- София, беше и  новоназначения посланик на Куба в България Н.Пр. Мариета Гарсия Хордан .

В надпреварата се включиха над 150 участници от цялата страна.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини