Първият кмет на Лисиците Гюлман Исмаил ще настоява за изграждане на път до въжения мост

Кърджалийското село Лисиците, превърнало се в една от големите туристически дестинации в района, вече има кмет. Новите разпоредби в изборния кодекс им дадоха това право, тъй като по постоянен адрес там се водят 112 души, макар реално да живеят 25.

На изборите миналата неделя 11 души подкрепят единствената кандидатура в лицето на Гюлман Исмаил. Първото нещо, за което той ще настоява е да бъде изграден път от близкото село Широко поле, до небезизвестния въжен мост водещ до Лисиците.

„Години наред вървим пеша по 4 км. от Широко поле до моста, друг път няма. За един хляб вървим по 4км. И още толкова на връщане. После с апетит ядеш този хляб. И в нашето село трябва да дойде цивилизацията. Като в каменната ера сме. Кърджали е на 10км., от града се вижда селото ама нямаме път. Също така трябва да се направи и ремонт на моста, но най-важното е път“, посочва Гюлман Исмаил пред нашия екип.

Жителите на селото се радват, че вече имат свой кмет.

“Искаме пътя да ни направят. Аз идвам на работа тук в Широко поле всеки ден пеш и пеш се прибирам, вървя в двете посоки по 4 км. Идваме тук в Широко поле да пазаруваме или от Кърджали. После багажа го носим на гръб с раници и по моста“, разказва Гюлфие.

Пътят до моста е необходим и заради потока от туристи.

“Събота и неделя най-малко 300-400 души туристи идват и все за пътя ни питат и говорят. Някои даже се връщат на половината път или ако остават 1.5км. до моста и се връщат“, допълват жителите на Лисиците.

Лисиците все още нямат кметство. Предвидено е да се обособи такова в кметството на с.Широко поле.

Мария Милчева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини