Рафет Улутюрк: Изселниците ни проявиха сравнително слаб интерес към вота в Кърджалийско, пътувалите за да гласуват не бяха много

  Изселниците ни в Република Турция проявиха сравнително слаб интерес към вота в Кърджалийско. Въпреки агитацията на изселническите дружества тези, които пътуваха за да гласуват не бяха много. Безплатното пътуване до родните места не се оказа сериозна примамка. Мнозина останаха в Турция ,защото предпочетоха да работят. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на изселническата организация „Бултюрк” със седалище в Истанбул Рафет Улутюрк.

  Улутюртк посочи, че една от причините за слабия интерес към изборния туризъм е разочарованието на изселниците от политиците в България. Те смятат,че българските политици работят само за себе си. Все повече надеждите се свързват със въвеждането на президентска република, каза още Рафет Улутюрк. Той е на мнение,че партиите не трябва да оставят ДПС да има монопол над българските турци, а да следват призива на земеделския лидер Александър Стамболийски,който бе заявил:Елате да управляваме заедно!

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини