Шофьор на катафалка осъди Община Кирково, иска допълнително възнаграждения за работата си по време на пандемията

Шофьор на катафалка осъди Община Кирково да му изплати допълнително трудово възнаграждение за работа по време на пандемията от коронавирус. Р.Р.К е работил в общината повече от 20 годи като шофьор, а последните като водач на траурен автомобил. Той предяви иск от 9000 лв.към ръководството на общинската администрация, който Районния съд в Момчилград отхвърли. Окръжните магистрати постановиха Община Кирково да му изплати 1150 лв допълнително възнаграждение за работа в епидемична обстановка в едно със законните лихви.

 Р.Р.К.мотивира иска си с това, че като шофьор на катафалка за периода от 13 март 2020 г.до 15.12.2021 г.е извършвал обходи на територията на общината и в страната и се е срещал със заразени от коронавирус. За това той смята ,че му се полага допълнително възнаграждение от по 1000 лв.на месец,както е предвидено за работещите в риск по време на пандемията. Вместо това на 16.10.2020 г.кметът на Община Кирково издава заповед, с която разпорежда допълнително възнаграждение от 100 лв.месечно.Те му се изплащат в продължение на два месеца.

 От Община Кирково оспорват иска на Р.Р.К.с мотива,че по време на пандемията не са получавали допълнителни средства от държавния бюджет за изплащане на допълнителни възнаграждения в условията на пандемията. Затова и не са могли да отпуснат по-големи суми.

 През 2022 г.Р.Р.К. е пенсиониран.Той завежда дело срещу Община Кирково за изплащане на допълнително възнаграждение от 9000 лева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини