Жена загина,блъсната на пешеходна пътека в Кърджали,млад мъж остана без крак при катастрофа с мотоциклет

Четири пътнотранспортни произшествия със загинал и тежко пострадал са станали вчера на територията на областта. Около 13 часа в Кърджали 34-годишен водач на „Рено“ блъснал 79-годишна пешеходка, която пресичала на обозначено място. Жената е била откарана до Спешното приемно отделение в Кърджали от екип на Центъра за спешна медицинска помощ  настанена за лечение в тежко състояние и е починала. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Водачът на лекия автомобил е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. По същото време в района на село Опълченско 30-годишен моторист се блъснал в скат, прегледан е бил в Спешното приемно отделение, настанен за лечение, а по-късно транспортиран в пловдивска болница с тежка травма на крака.Наложила се ампутация на крака му. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. Екип на РСПБЗН-Кърджали почистил мястото на произшествието. Верижна катастрофа с три автомобила е станала около 14 часа в Кърджали. 32-годишен водач на „Мерцедес“ блъснал намаляващ пред него скоростта „Опел“, който ударил „Хонда“ пред него. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Около 22 часа в Кърджали 19-годишна с „Мицубиши“ ударила неправилно пресичащ 52-годишен пешеходец. Направените тестове за алкохол отчели отрицателен резултат на водачката и 1,94 промила на пешеходеца. Произшествието е обработено по административен ред с два акта по ЗДвП.

Две проверки за неправомерно съхраняване на излезли от употреба моторни превозни средства са образувани в ОДМВР-Кърджали. При специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е било установено, че на две площадки в Кърджали се приемат такива отпадъци без фирмите да притежават необходимите разрешителни за извършване на дейността. Работата по изясняване на случая продължават полицейски служители от сектора.

         Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОДМВР с постановление на Районната прокуратура. През месец юни жител на областта  представил в Пътна полиция фалшив контролен талон при процедура за извършване на административна услуга. Разследващ полицай и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ продължават работата по изясняване на случая.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици. Малко след 16 часа вчера в Кърджали е бил проверен 57-годишен водач на „Крайслер“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини