Децата от читалището в Стремци и приятели с концерт на сцената на НЧ „Обединение 1913” Кърджали за Деня на града

В Деня на Кърджали децата от НЧ „Огнище 1944” село Стремци и приятели изнесоха концерт на сцената на НЧ „Обединение 1913” Кърджали.

Той е част от проекта „Аплодисменти за теб“ на кърджалийското читалище, финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“ 2022 г.

Проектът цели да направи изкуството по-достъпно за децата от малките населени места, да им даде поле за изява и достъп до по-голяма сцена. Четири месеца участниците в работилницата по танци и в работилницата за изработване на кукли се трудиха в читалище „Огнище 1944” в село Стремци под ръководството на Огнян Камишев и Десислава Емилиянова. В рамките на инициативата децата посетиха Регионалния исторически музей Кърджали. Те разбраха как се създават концерт и театрално представление.

Накрая те демонстрираха наученото пред публика, а във фоайето беше организирана изложба на кукли с традиционни костюми.

В програмата бяха включени още изпълнения на Йоан Петров от НЧ „Родопски фар 1938”, Танцов клуб „Канатица” и децата на Монек , вокално-фолклорна група „Звънче” и солисти при СУ „От. Паисий” гр. Кърджали, с музикален педагог Евгения Пейкова, участниците в Арт балет при НЧ „Обединение” Кърджали, с ръководител Огнян Камишев и Школа по балет при НЧ „Обединение” Кърджали, с ръководител Мирослава Зафирова.

Това съобщиха от НЧ"Обединение 1913"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини