Спортното министерство увеличава парите за състезатели и треньори

С 27% повече месечни средства за подготовка на спортистите и с 15% по-високи възнаграждения за треньорите и техните екипи предвиждат новите програми на Министерството на младежта и спорта за следващата година.

Те бяха представени от министър Димитър Илиев пред представители на федерациите, администриращи олимпийски спортове.

В новите програми е заложено осигуряването на по-добри условия за ефективен тренировъчен и състезателен процес на базата на завоюваните квоти за участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., постигнатите резултати в периода 2021-2023 г., социалната значимост на спорта и др. С повишението от догодина личните месечни средства за подготовка и възстановяване на спортистите ще достигат максималната сума от 3800 лв. при 3000 лв. към момента. Такова финансиране ще получават спортистите, спечелили олимпийска квота.

При треньорите максималното финансиране може да достигне 3900 лв., за разлика от досегашния таван от 3400 лв.

През следващата година федерациите по олимпийски спортове ще могат и да кандидатстват с проекти по две нови програми. Това са „Програма за финансово подпомагане на проекти за олимпийска подготовка“ и „Програма за финансово подпомагане на проекти за развитие на спорта за високи постижения за олимпийски спортове“.

Повече информация може да се намери в сайта на спортното министерство.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини