Киносалон в Лондон отмени премиерата на първия филм с Кевин Спейси след оправдателната му присъда

Световната премиера на първия филм с Кевин Спейси след оправдаването му по обвинения в сексуално посегателство - "Контрол", претърпя засечка, след като киносалон в Лондон оттегли предложението си да бъде неин домакин заради участието на актьора в нискобюджетния уелски трилър, съобщи "Върайъти". 

Киносалонът "Принц Чарлз", който подкрепя независимото кино, отказва да е домакин на премиерата, след като получава информация за ролята на Спейси във филма.

Двукратният носител на "Оскар", който беше оправдан по обвиненията в сексуално посегателство по време на съдебен процес в Лондон през юли, в "Контрол" не се появява на екрана. Спейси участва само с гласа си, който се чува в телефонните разговори с вътрешната министърка Стела Симънс, изиграна от уелската актриса Лорън Меткалф. 

"Имаме проблем. С извинение трябва да ви информирам, че отменихме ангажимента си с вас", пише миналата седмица директорът на незавимисия киносалон Грег Лин в имейл до Меткалф, която е и продуцентка на филма. 

Лин казва още, че със служителите му са били "ужасени", че името на киносалона се споменава в едно изречение с премиерата на първия филм на Кевин Спейси след оправдателната му присъда. 

Представител на Лорън Меткалф е казал за "Върайъти", че по-малко от 24 час след отказа на киносалона "Принц Чарлз" е уредено друго кино да бъде домакин на световната премиера на "Контрол".

"Въпреки че за кратко бяхме разочаровани, намерихме много по-добро и подходящо място, което с удоволствие ще приеме събитието. Считаме въпроса за приключен", каза представителят на актрисата и продуцентка.

"Кевин Спейси е доказал невинността си във всяка съдебна зала, в която се е явявал. Всеки съдебен заседател, който е разгледал доказателствата срещу него, единодушно е отхвърлил фалшивите обвинения. Решението на "Принц Чарлз" да цензурира вълнуващия нов проект на Кевин е повече от разочароващо. То отхвърля правния процес на две държави и пренебрегва неопровержимите доказателства за невинността му", каза на свой ред адвокатът на актьора.

От кино "Принц Чарлз" не са отговорили веднага на молбата на "Върайъти" за коментар. 

След като Спейси беше оправдан по всички обвинения след четириседмичен процес в Лондон, режисьорът на "Контрол" Джийн Фалейз каза пред изданието: "Не съжалявам, че избрах Кевин, и бих го направил отново и отново". 

"Контрол" излиза на екран в САЩ и Великобритания на 15 декември. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини