Мария Узунова: Някогашният директор на „Пневматика“ много би се гордял с успехите на фирма „Кяшиф“

    Често инж. Кяшиф Кяшиф, собственик на „Кяшиф“ ЕООД, споделя историята на своята фирма, като започва разказа си от 80-те години, от завод „Пневматика“ – Кърджали и някогашния му директор Иван Узунов. Именно това е ръководителят на кърджалийското машиностроително предприятие през онова време, който поверил на младия Кяшиф малък цех с 4 стари струга, 2 бормашини и 8 работници. А от там започва и развитието на модерната и високотехнологична компания в Джебел, която днес е позната в целия регион, в страната и в чужбина.

    Мария Бечева-Узунова, съпруга на първия директор на завод „Пневматика“ – Кърджали, споделя пред „Нов живот“…

    Разговора води Божидара АНГЕЛОВА

    Госпожо Узунова, Вашият съпруг като директор на „Пневматика“ – Кърджали, някога е възложил на инж. Кяшиф управлението на малкия цех в Джебел, от където стартира впоследствие и се развива днешната фирма „Кяшиф“ЕООД. Какво видя той тогава в своя млад работник, за да му повери тази управленска отговорност?

    – Моят съпруг Иван Узунов видя в Кяшиф един енергичен, умен, възпитан и амбициозен млад човек, на който може да се довери. Той съзря в него перспективно мислене и чувство за дълг, за качествено свършена работа. Затова реши да му възложи една такава отговорност – да поеме ръководството на цеха в Джебел.

    Като гледате развитието на фирмата през годините и резултатите, които постига, удовлетворен ли би се чувствал някогашният директор на „Пневматика“?

    – Да, напълно. Кяшиф постигна много. И не само като производителност, но и като отговорност към работника. Сигурна съм, че съпругът ми би бил силно удовлетворен от това, че направи правилен избор някога. Оправдаха се очакванията му. Той бе сигурен, че този млад човек ще може да развие производството и да има такова качество, каквото имаше в „Пневматика“ – Кърджали. Тези свои качества, знания и умения Кяшиф пренесе в Джебел и за това говори фактът, че е толкова просперираща днес компанията, че контактува с толкова държави и изнася качествена  продукция.

    Вие от години наблюдавате развитието на фирма „Кяшиф“, в какво се състои, според Вас, ключът към успеха ѝ?

    – Според мен успехът се дължи на упоритата работа и от страна на ръководството, и на работниците също. Прави впечатление грижата за работника да му се осигури необходимото, което му се полага.

    Фирма „Кяшиф“ развива и благотворителност…

    –  Помага на много хора, не само от фондацията, която е направил на името на съпругата си, но и от самата фирма. И трябва да ви кажа, че Кяшиф Кяшиф е един много сърдечен и мил човек. Цялото семейство е изключително – възпитани и любезни. Помагат на много хора и на деца с талант, които не могат да го развият, защото нямат финансови възможности. Искам да споделя и това, че през всички тези години са ме приели като част от семейството си. Пожелавам им още успехи и здраве!

    НЖ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини