Отборът на Стара Загора спечели състезанието  по пожароприложен спорт, провело се в Кърджали

Изображение 1 от 3

    В рамките на два дни Кърджали бе домакин на национално състезание по пожароприложен спорт. Участие в него взеха 10-те най-добри отбора в страната – Академия на МВР, СДПБЗН и РДПБЗН в Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив и Стара Загора.

    Победител в комплексното класиране на състезанието по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация, стана отборът от Стара Загора, следван от Факултета на Пожарната в София и огнеборците от Плевен.

    Състезателите от Стара Загора печелят купата на федерацията по пожароприложен спорт за четвърти път. И този път те показаха най-добри резултати в дисциплините: 100 метра пътека с препятствия, изкачване с щурмова стълба и щафета 4.100 метра с препятствия.

    “Това, което показват колегите включително и на този турнир е изключително високо като резултати. А те имаха и международни постижения, т.е. те се справят добре не само в България, но и когато се конкурират с отбори от чужбина също се справят чудесно“, посочи директора на ГД ПБЗН гл. комисар Александър Джартов.

    Високите резултати на състезанията  влияят положително и върху работата на огнеборците.

    “Този спорт е пряко свързан с професията на пожарникарите, предвид това че части и елементи от самите дисциплини под една или друга форма са произтекли от действия, които те изпълняват, например действието изкачване на щурмова стълба е част от нашата дейност, т.е. ние можем да достигнем до по-високи етажи“, допълни още Джартов.

    Пожарникарите от Стара Загора печелят купата на федерацията за пожароприложен спорт за четвърти път.

    Текст и снимки:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини