КТПП:Стартира приемът по интервенциите в сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Мляко и млечни продукти“

От днес до 13 октомври е отворен приемът на заявления за одобрение на оперативни програми в сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Мляко и млечни продукти“ по Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) информира, че за първи път у нас се финансират оперативни програми в сектор „Мляко и млечни продукти“.Това се казва в съобщение на Кърджалийската търговско-промишлена палата.

От палатата съобщават още:В двата сектора могат да кандидатстват организации на производители и техните асоциации, признати от министъра на земеделието и храните. За сектор „Мляко и млечни продукти“ допустими кандидати са и групи производители, които освен оперативна програма, трябва да изготвят и представят за одобрение план за признаване.

Оперативните програми в двата сектора трябва да са с продължителност минимум 3 и максимум 5 години и да са насочени към постигането на определен минимален брой цели.

За подаване на заявление за одобрение на оперативна програма по интервенциите в двата сектора в Системата за електронни услуги (СЕУ), е необходимо кандидатите да имат регистрация в СЕУ. Всички кандидати, които нямат регистрация към момента на подаване на заявление, следва да си направят такава. Допълнителна информация за начина на регистрация и функционалностите на СЕУ са публикувани като видео ръководства https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49.

Указанията за подаване на заявления за одобрение на оперативни програми в СЕУ чрез квалифициран електронен подпис са публикувани тук https://seu.dfz.bg/drupal/sites/default/files/doc/MANUAL%20SEU-FRUIT_MILK.pdf.

Подробна информация за образци на документи, законодателство и др., приложими за оперативните програми в двата сектора, е качена на сайта на ДФ „Земеделие“.

Източник: Инфобизнес при БТПП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини