В Кърджали стартира инициативата „Неделно хоро”, танци се вият на площад „Освобождение”/снимки/

Изображение 1 от 4

    В Кърджали стартира инициативата „Неделно хоро”, като танци се вият на площад „Освобождение”. Идеята е на членовете на танцов клуб „Пъстро хоро” с ръководители Алексей и Тонка Настеви. Вчера десетки кърджалийци се събраха на площада и се хванаха на хорото.Танцуваха без прекъсване два часа. Идеята е всяка неделя да има такава проява.Ще има прекъсване само за изборите.Пикът на участия се очаква по Коледа.

      През последните години кърджалийци ограничихме нашите контакти. Общуваме основно по телефона и в интернет.Имаме нужда да се събираме,да се разтоварваме,да танцуваме.Това споделиха за Кърджали бг вести семейство Настеви. Те припомнят,как преди десетилетия в центъра на града в неделен ден е свирил военен оркестър и съгражданите ни са се хващали на хорото. Кърджалийци са зажаднели за нещо такова. През 2019 г. те се включиха в инициативата за най дълго хоро на Областна администрация. Тогава нашия клуб покани танцьори от цялата страна и Гърция. Празникът бе запаметяващ.Искаме да го превърнем в традиция,казват още семейство Настеви.

      Те са убедени,че много млади хора и деца ще се включат в инициативата.Има клубове и детски школи,които ще прегърнат идеята,уверени са хореографите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини