Пътната обстановка усложнена, 8 общини в бедствено положение

Остава бедственото положение в осем общини, съобщиха за Агенция “Фокус” от "Гражданска защита".
Една от тези общини е Руен, област Бургас, а останалите седем са във Варненска област. Без ток са три населени места в Бургаска област, четири в област Добрич и едно в област Шумен. Без вода са четири населени места в област Бургас. Всички пътища в областта са заледени и се обработват с пясък и луга, затворен за движение е Дюленски проход, както и пътят Слънчев бряг - Обзор. През магистрала „Тракия” и обходния път за Карнобат също се забранява преминаването на всякакъв вид моторни превозни средства. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните с ремаркета и полуремаркета през Ришки и Айтоски проход, и Странджа планина. Температурите в областта достигат до – 9 градуса. Действащи остават и постоянните ограничения за движение в областта. За целия зимен сезон е затворен Върбишкият проход. Остава в сила и ограничението за движение на тежкотоварни автомобили на две места в областта. Забранено е преминаването на автомобили с общо тегло над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и за автомобили над 20 тона на пътя Провадия - Айтос.

Много ТИР-ове са блокирани на Ришкия проход от двете страни, според читател на Агенция „Фокус”, Пламен Златев от Варна, който е управител на транспортна фирма. Неговата фирма има пет камиона там. Полицията ги спира и това е вече трети ден – и от страната на Карнобат, и от страната на Шумен. В Смядово е буквално пълно с ТИР-ове, там е останал само козунак за ядене. Пътните служби според него не вземат абсолютно никакви мерки.

Във Варна на места преспите в града надхвърлят един метър, Централните булеварди са почистени, но остават заснежени и заледени. Тежко остава положението в малките улички и междублоковите пространства. Преустановено е влизането на ТИР-ове в града. Пътуващите по магистрала „Хемус” към Варна ще бъдат отклонявани при разклона на Слънчево по стария път Девня - Варна, а тези от Добрич, ще бъдат спирани в Аксаково. По информация на община Варна подходите към болничните, социалните и детските заведения са разчистени. Създадена е организация за осигуряване работата на спешната медицинска помощ. Всички тези заведения са заредени с питейна вода и храна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини