Пеевски: ДДС за ресторантьорите остава 9%, освободените от мините - в държавно предприятие за рекултивацията им

Да има държавно предприятие за рекултивация на мините са се разбрали на среща днес финансовият министър Асен Василев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутатът от ДПС Делян Пеевски и председателят на комисията по енергетика Делян Добрев (ГЕРБ-СДС).

Асен Василев се съгласи ДДС за ресторантьорите да остане 9 %, съобщи Пеевски. 

За срещата с финансовия министър информираха медиите в Народното събрание последователно Борисов и Пеевски.

Уточнихме да има пълна заетост, за хората, които ще бъдат освободени, в тип държано предприятие, а който не иска да отиде в него, да му се изплатят веднага 36 заплати, обяви Пеевски. Той обясни, че държавното предприятие включва рекултивация на мините и др. дейности. Очакваме правителството да ни го представи като план, как точно ще бъде, но не може хората да останат без работа, посочи депутатът.

Според него „има разум у финансовия министър“, той се надява Василев да уведоми премиера за разговорите, да седнат и да се разберат със синдикатите, защото не може да има такива протести и липса на диалог. Енергийният министър да се прибира и да си решава проблемите, препоръча представителят на ДПС. И добави, че е логично, ако не си свърши работата, да си тръгне сам.

Василев се е съгласил ДДС за ресторантьорите даостане 9%, единственото, което ще иска от тях е да предложат как да се изсветли бизнесът, посочи още Делян Пеевски. Ние бяхме ясни - 20 на сто няма да се случи за ресторантьорите, подчерта той.

След разговорите днес щяла да отпадне и идеята на Асен Василев за въвеждане на бонус срещу сигнал за укрити доходи. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини