Предупреждения за опасни бури в засегнатите от потопа райони в Гърция

Гръцките служби са изпратили предупредително съобщение за силна буря до жителите на префектурите Тесалия и Фтиотида в Централна Гърция, както и на северната част на остров Евия и Спорадските острови, съобщи електронното издание на в. „Катимерини“. 

Стотици тонове вода се очаква да се излеят при бури с градушки в Централна Гърция, написаха различни гръцки медии. В същото време градовете и селищата, които пострадаха при смъртоносните наводнения в началото на месеца, все още на са се възстановили. 

В съобщението от номер 112 до гражданите се посочва, че се задават „опасни метеорологични явления (силни бури, градушки)“ от днес сутринта до сряда.

На фона на тези прогнози Тесалия все още бавно се възстановява от огромните наводнения от първата половина на месец септември. 

Жителите на пострадалото градче Паламас например се оплакват, че в района им не са предприети необходимите мерки за разчистване и че се борят с проблемите сами в калните води, написа информационният сайт „Нюзбомб“.

От четири дни хората там се къпят с шишета, тъй като водата е спряла. 

Това е едно от десетките населени места, които все още се отърсват след потопа в началото на месеца, имат сериозен недостиг на чиста вода и газят в залети от кални води пътища, което повишава опасността от различни здравословни проблеми. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини