Майки в Кърджали даряват на децата си за първия учебен ден книжки от антиквар,нямат пари за нови

 Майки в Кърджали даряват на децата си за първия учебен ден книжки от антиквар, нямат пари за нови.За 15 септември кърджалийки изкупиха по левче всички детски книжки от антикваря Иван Михайлов,за да зарадват малките си ученици. Сергията на Иван Михайлов е в центъра на града и много майки се спират пред нея, за да търсят подходящи четива за децата си. Предлагат се и много пособия по български и литература за училище,което я прави привлекателна за родители.Иван Михайлов споделя,че най-търсени са книжките с богати илюстрации.

В Кърджали стигнахме до там учители да горят книги за да се отопляват през зимата. Ежедневие е цели лични библиотеки да се изхвърлят в контейнерите за смет. Духовният упадък е пълен. Това сподели за Кърджали бг вести Иван Михайлов, известен в града с трите си победи в авторитеното в миналото телевизионно състезание „Минута е много“.

Иван Михайлов е пенсиониран учител по физкултура , но се увлича по история. Преди пет години решава да спасява книги от унищожение. Събира ги и предлага на кърджалийци за по лев- два. Една от находките му е История на балканските народи. Предлага я за 15 лв, докато антикварната й стойност е 150 лв.

Дарявам много книги. Давал съм на Военния клуб, на поликлиниката ,на училища. Напоследък спасявам читалищата в областта. Те трябва да имат библиотеки с 3000 заглавия. Така спасих читалището в Гулийка като предоставих 800 книги наведнъж, споделя кърджалиецът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини