Дела „кипят”в детска градина „Максим Горки” в Кърджали, директорката съди подчинени за уронване на престижа й

  Дела „кипят”в детска градина „Максим Горки”в Кърджали през последните месеци. В момента директорката Поля Стайкова съди шест свои служителки за уронване на престижа й и този на детското заведение. Освен това дело приключи  друго, в което служителка се опита да обжалва наложено й дисциплинарно наказание.

  На 13 септември Окръжният съд в Кърджали ще гледа дело на Поля Стайкова на втора инстанция срещу служителките й. Районният съд в Кърджали отхвърли исковете й за по хиляда лева към всяка,за уронване на престижа й и този на детското заведение.Сега думата имат окръжните магистрати.

Недоволство избухна в детска градина „Максим Горки”в Кърджали през юни 2022 г.срещу  директора Поля Стайкова. Работещи в детското заведение се обърнаха с писмо до министъра на образованието, началника на Регионалното управление по образование , кмета на общината, Омбудсмана и КТ”Подкрепа” с искане за реакция спрямо поведението на ръководителката им. Те твърдят, че в детската градина е създадена напрегната, лоша и нездрава работна среда.

На 18 юли 2022 г.преподаватели и родители поискаха на протест  оставката на директорката на детската градина „Максим Горки“. Протестът бе организиран от работещи в детското заведение. Включиха се десет служители от 25 души персонал.Те бяха подкрепени от дузина родители.

Протестиращите посочиха,че са депозирали жалби в РУО и община Кърджали за недопустимото според тях поведение на Поля Стайкова.Те са имали среща с кмета доц. инж.д-р Хасан Азис,но тя не е довела до желания от тях резултат.От РУО са извършили проверка по жалбите но не са констатирали съществени нарушения от страна на Поля Стайкова.

Синдикалната активистка Любомира Стайкова обвини пред протестиращите директорката, че обижда служителите и се държи арогантно. Педагозите работят в страх от уволнение и са заплашвани с освобождаване от работа. Те обвиниха Поля Стайкова в неспособност да управлява детската градина и в нарушаване на основни практики.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Родител
    19 -6
    18:55, 11 сеп 2023
    Директорката е за махане!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини