Кръгла маса по Проект "Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище"

КРЪГЛА МАСА

По проект „Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище“

Събитието бе предавано пряко на по YouSofia TV, в https://bgtalant.eu/ и https://www.facebook.com/bgtalant.eu/ 

На 7 септември, в Дома на Европа, София, се проведе Кръгла маса по Проект „Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище“. 

Проекта представи неговият ръководител Радост Николаева, председател на Фондация „Младежки център Кръг – Арт движение Кръг“.

Евгений  Иванов, генерален мениджър на „Евроконсултантс България С.А.“ говори за политики, законодателство и добри практики при работа с млади таланти в училищна възраст.

Основният продукт на проекта „Механизъм за гражданско участие в разработването, прилагането и мониторинга на образователните политики при работа с млади таланти в училищна възраст“ презентира доц. д-р Силвия Борисова, Институт по философия и социология при БАН.

За най-авангардния проектен резултат „Социално-икономически модел, базиран на математическо моделиране за оценка на добавената стойност в образователните политики, стимулиращи ориентацията към постижения“ говори  Ивана Гачева, експерт, Трейс Руут EООД /Компютърни и информационни системи/, Кърджали.

За информационната кампания за популяризиране на механизъм за гражданско участие в разработването, прилагането и мониторинга на образователните политики при работа с млади таланти в училищна възраст говори Христо Ковачев, председател, Фондация „РЕГИОН. БГ“, партньор в проекта.

Донка Георгиева, учител в Професионална гимназия „Златица“ представи постиженията и новите предизвикателства пред дуалното обучение като силен стимул за развитие на способностите на учениците в професионалните гимназии. 

Върху темата за подкрепа на талантите в агресивна среда разсъждава Росица Чернева, учител по български език и литература, СУ „Саво Савов“ – гр. Пирдоп.

От името на младите таланти на кръглата изказване направи Даниела Венкова, ученичка от 11 клас в СУ „Саво Савов“ – гр. Пирдоп. 

 
Бенефициент на проекта: Фондация МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР КРЪГ – АРТ ДВИЖЕНИЕ КРЪГ;
Партньор: Фондация РЕГИОН.БГ
Срок на изпълнение: 14 месеца: 12 юли 2022 – 12 септември 2023 г.

Повече за проекта вижте тук:  https://bgtalant.eu/ 
и тук:  https://www.facebook.com/bgtalant.eu/

_______________________

Проект „Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище” е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по процедура BG05SFOP001-2.025 „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство”

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини