Facebook – забавление или заразно зло?

Нека си признаем, Facebook завладя всички! Профил има малката ви съседка на 12, лелката от кварталния магазин е върла почитателка на Farmville, аутсайдерката от стария ви клас се скъсва да решава секс тестове, а белобрадият ви преподавател коментира снимките ви... Колко по-близки можете да станете с хора, с които сте се поздравили 3 пъти в живота си?

Напоследък се появяват все повече негативни мнения за социалната мрежа. И може би имат право. Трябва да признаем, че много от потребителите забравят за какво са си направили профил и прекаляват с всичките си откровени публикации и коментари.

За мен Facebook е място, където можеш да срещнеш стари познати или да разбереш от какво се интересува готиният сладур от съседния блок. Не е необходимо обаче да задълбаваме повече.

Какви са тези групи – "Целувал съм се с повече от един facebook приятел", "Спал съм с поне един Facebook приятел" или пък "Не мога да живея без...съответния човек"... Може би поради тези абсурдни групи, към които се присъединяват десетки маниаци на ден, скоро се появи и група – "Бих изял буца сирене с поне един facebook приятел" :) (надявам се да цитирам правилно).

Да не говорим, че почти няма момиче, което да не си е качило снимки с нацупена муцунка, притиснати гърди или разголено дупе и валят ли, валят коментари, които не мога да спомена от благоприличие.

А най-забавното е, че като имаш 200 приятели, всички гледат тези секси фотоси и се радват или пък тайно завиждат и ги плюят. Това е едно приятно и тайно воайорство, което самите ние позволяваме. Някои хора се ровят по цял ден в социалната мрежа и разглеждат профилите на близки приятели и много далечни познати...

А има и такива, които са непознати. Не веднъж ми се е случвало да получавам покана от хора, които никога не съм виждала през живота си и дори да настояват да ги приема. Често се чудя как точно са ме намерили и защо. Днес го осъзнах.

Има Facebook състезатели, които се стремят да добавят, колкото се може повече приятели, независимо какви са и от къде са те. И питам, тези хора нямат ли си приятели в истинския живот, че си търсят в Интернет? Разбирам да добавят 1,2-ма, но някои пращат покани на поразия – по 20тина на ден. Който приеме, приеме.

Да не говорим за глупавите игри, които почти няма човек във Facebook, който да не ги играе. Чак сама се ядосвам на себе си, че започнах с този Farmville. Какво правиш там? Садиш домати и картофи, събираш яйца, береш дървета и чакаш да качиш следващото ниво.

Пълна простотия, която обаче е ужасно зарибяваща. Скоро дори се появиха клипчета в Интернет, които се опитват да ни убедят колко затъпяващи са тези игри, но кой ли слуша?

И вече идва финалният ми въпрос. Чудя се дали всички тези приятели във Facebook заслужават да споделят моите преживявания и емоции? Трябва ли да знаят в какво настроение съм днес, дали съм обвързана или не... Изглежда ми малко пошло и дори аз, която по принцип влизам поне веднъж на ден в профила си, се замислям сериозно...

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини