Театралната миниатюра за един зрител „Храбрият оловен войник“ в Хасково

Нестандартна постановка за един зрител с продължителност 5 минути ще представи в Хасково различен прочит на красивата история за храбрия оловен войник.

Театралната миниатюра по приказката на Х. Кр. Андерсен е Държавен куклен театър-Пловдив. Тя е част от Х-тото издание на фестивалния модул TheatAir, който за първи път излиза извън града под тепетата. Автор е Румен Караманов, сценография – Виржиния Петкова, музика – Албена Кабакова. Актьор е Стайко Стайков.

Екипът предлага нов, оптимистичен прочит на познатата приказка, в който любовта побеждава всяка трудност. В Хасково може да се гледа на вход „свободен“ пред сградата на театър „Иван Димов“ във времето между 10 ч. и 12 ч. Тя е част от програмата за празника на Хасково.

При лошо време "Храбрият оловен войник" ще се играе във фоайето на театъра, информират организаторите.

В Димитровград пък зрителите ще могат да се насладят на този вид театрално изкуство между 14 и 16 часа на входа на парк "Вапцаров"

Представленията за един зрител са с продължителност от три до пет минути. Другото по-популярно наименование на театралната миниатюра е „театър в кутия“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини