Кметът Станислав Дечев и управниците на 22 села в община Хасково излизат в отпуск за изборите

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и още 22 управници на села в региона излизат в отпуск заради участието им в предстоящите избори за местна власт на 29 октомври 2023 г.

Това се прави съгласно Изборния кодекс, тъй като кандидат за кмет ползва задължително по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията си до обявяване на резултатите от изборите. В Закона за местното самоуправление и местната администрация е посочено, че когато действащият кмет на община е кандидат за кмет, Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността градоначалник, не по-късно от 7-дневния срок преди края на мандата, в случая 27 октомври 2023 г. Временно изпълняващият длъжността кмет на община се избира за срок от края на мандата до полагане на клетва от новоизбрания градоначалник. Тази длъжност да се поеме от заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, предлага в докладна записка до Общинския съвет Станислав Дечев, който ще е кандидат за втори мандат. 

В друго предложение е посочено, че досегашните кметове на 22 села да бъдат заместени от досегашните секретари, а там където е нямало – от бивши кметове или секретари, които имат опит в административната дейност. Идеята е за кмет на Брягово да бъде назначена Стефка Ванева, Войводово – Хабибе Мурад, Гарваново – Ангел Аврамов, Големанци – Лерзан Шабан, Гълъбец – Хазел Ерхан, Динево – Марийка Петрова, Долно Големанци – Семат Хасан, Зорница – Сунай Аптурахим, Клокотница – Елена Димитрова, Козлец – Севгил Дуран, Конуш – Живка Делинова, Корен – Румяна Латева, Книжовник – Димо Джургов, Мандра – Лидия Алексиаду, Малево – Анка Дакова, Маслиново – Динко Тодоров, Нова Надежда – Тамара Петкова, Орлово – Анка Ванчева, Стамболийски – Надя Димитрова, Тракиец – Славчо Тонев, Текето – Емине Ахмед, Широка поляна – Стефан Аргиров.

Кметовете на Въгларово, Елена, Криво поле и Узунджово няма да участват в предстоящите местни избори и не се налага назначаване на временно изпълняващи длъжността им.

Предложенията трябва да бъдат разгледани на предстоящото заседание на Общински съвет Хасково на 8 септември от 9:00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Fg
    fgh
    7 0
    10:51, 31 авг 2023
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Сб
    сбогом обратното на острото
    16 -4
    13:18, 31 авг 2023
    синята зона в центъра не се чисти, цяла седмица отрязани храсти замърсяват и затрудняват паркирането, никой не иска да работи, а всички реват за пари, добре дошли в Хастанлъ
  • 3
    Хю
    Хюсеиново
    25 -1
    13:52, 31 авг 2023
    Кмете, ако сте пак вие избран, ще има ли пак двоен стандарт в общината т.е ще има ли пенсионери, които ще работят и заемат места на млади кадри? Особено се концентрирам в сферата на образованието където на пазара на труда има много такива. Защо директорка на една от градините ще работи още при условие, че сте и обещали? Защо в други институции пенсионери напущат , а в образованието НЕ?
    • Ах
      Ахмедово
      9 -1
      16:12, 31 авг 2023
      и в други институции пенсионерите отказват да напуснат работно място, за работи млад човек, никой не иска да спазва законите, а после всеки реве че му се нарушават правата, нито морал, нито чест, нито човещина-пенсията си върви, заплатата също, що да седя вкъщи, ко да прая?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини