Българите с ислямско вероизповедание в Кърджалийско съжаляват за Алексей Петров

      Българите с ислямско вероизповедание от Кърджалийско съжаляват за смъртта на Алексей Петров.Смятат го за най-високо издигналия се в държавата техен представител.Не приемат опитите бившият служител на ДАНС да бъде сатанизиран като тартор на подземния свят.Смятат,че е жертва на организираната престъпност в страната.

      Познавам лично Алексей Петров.Имал съм три срещи с него.Първата бе в офиса му в Съюза за стопанска инициатива в столицата през 2011г.Запозна ни политологът Боян Чуков,който тогава работеше към ССИ. Разговаряхме за готвената от мен книга за българите с ислямско вероизповедание. Вторият ни разговор бе в Кърджали през същата 2011 г.,когато той бе на посещение в града в качеството си на изпълнителен директор на ССИ. Покани ме в столицата.Прие ме в офиса си в неговото застрахователно дружество. Подарих му вече готовата книга „Българската дъга на исляма”,в която разглеждам опитите да се подмени българската история и миналото на българите с ислямско вероизповедание у нас и от нашите съседи на Балканите. Прие я радушно. Беше голям патриот.

      Алексей Петров имаше много влиятелни познати в Кърджали. При визитата си тук той се срещна с кмета Хасан Азис и му обеща подкрепа за местния вот. По едно и също време срещу двамата се водеха дела. Разговаря и с журналисти.Темата бе актуална:Бойко Борисов.Двамата бяха се противопоставили  един на друг публично.Ето какво дословно каза в Кърджали Алексей Петров:

      Сегашното управление на страната предаде националните интереси. Всички в България сме заложници на популизма на Бойко Борисов. Той управлява контрабандата в страната и срива бюджета. Пълнят се партийните каси за да има пари за изборите.Факт е, че няма нито една групировка осъдена за контрабанда. Седмично загубите на бюджета са 50 млн.лева,а годишно 2 милиарда. Това заяви в Кърджали  изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива доц.Алексей Петров. Той подчерта че страната е катастрофирала. В кризисни моменти Борисов прибягва до репресии над средния и малкия бизнес и  паричния резерв на страната. Целта му е да оцелее. В същото време фирмите фалират и  безработицата се увеличава.Стремежът  е да се вземат заеми от чужбина, каза още Алексей Петров.

     Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Го
      Горд български гражданин
      9 -6
      09:56, 20 авг 2023
      Всички го жалим! Отнет човешки живот по нечовешки начин! Живеем в държава с мафия! Ако беше Асан Омеров нямаше да стигне до тези етажи!Отгледан Ал. Петров като модерен съвременен е... р. А в САЩ Барак ХюсеинОбама, Великобритания Борис Джонсън с турско потекло, на Лондон кмета Садък пакистанец емигрант, Сурак премиер индийски произход, вицепрезидент САЩ жена с индийски произход, РТурция Тургут Йозал президент кюрд, днешен вицепрезидент Джевдет Йълмаз кюрд, министър на финансите Мехмет Шимшек кюрд и още още! В нашата родина БЪЛГАРИЯ.........???!!! къде са турците, помаците естествените, ромите?Може би със сменено име??? В какво общество живеем???!!!
    • 2
      За
      Запознат
      8 -8
      10:10, 20 авг 2023
      Покойния искал да бъде министър на вътрешните работи. Нормално, кариерно развитие! НО знаейки, че баща му Омер, а майка му с оригиналните шалвари пъстроцветни за тази общност, надали?! Български гражданин етнически турчин не може и да мечтае, знаейки, че в днешна Майка България.....!!!
    • 3
      Пр
      Правдив
      1 -3
      13:19, 21 авг 2023
      С червеното гласуване псевдопатриоти, псевдонационалисти? В условията на криза най конвертируемата валута национализма!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини