Дървата за огрев на правоимащите в Кърджалийско и Чернооченско са осигурени,ДЛС”Женда” с готовност за допълнителни количества

Дървата за огрев на правоимащите в общините Кърджали и Черноочене са осигурени, а Държавно ловно стопанство „Женда” има готовност за допълнителни количества. И тази година,както миналата ще бъдат предоставени 18 000 куб.м.дърва за огрев. Вече към правоимащите са насочени 6000 куб.м. На склад има 600 кб.м. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Държавно ловно стопанство „Женда” Радослав Боев. Той посочи,че съгласно Закона за горите двете общини са изготвили до края на март списъци на правоимащите. Това са хората в селата. Задоволяването на техните потребности върви по график.

В момента няма голямо търсене на дърва. Все още отоплителния сезон е далеч, а и хората имат запаси заради отминалата мека зима, каза още Радослав Боев.

  Боев подчерта,че тази година проблем с дървата за огрев няма да има, както и миналата. За това уверяват от ръководството на Министерството на земеделието и горите. Проведени са срещи с кметовете на двете общини,за които ДЛС”Женда” осигурява дърва и са съгласувани всички доставки. Не очаквам да се спекулира с темата през настоящата година, категоричен е Радослав Боев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини