Тенчо Жеков спечели полумаратона до Дяволския мост в Дните на Ардино

34-годишният Тенчо Жеков от Харманли спечели убедително при мъжете спортния полумаратон (21 км)  „Ардино-Дяволския мост на река Арда – Ардино“ и Купата на кмета на Община Ардино. Той финишира за 1:21:56 часа. Състезанието се проведе в рамките на традиционните Дни на Ардино – 2023 и в него взеха участие над 30 бегачи от страната и Турция. Преди да даде старт на спортния полумаратон, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, поздрави участниците и им пожела успех“.„За нас е чест да ви посрещнем в Ардино. Надявам се тази прекрасна инициатива да се превърне в традиция”, заяви Изет Шабан.

На второ място в надпреварата с време 1:25:00 часа се класира 38-годишният Николай Христов от Пловдив, а на трета позиция се нареди 27-годишният Димитър Марков от Ивайловград. Той пробяга трасето за 1:25:32 часа. На четвърто, пето и шесто място се класираха Петър Захариев от София, Асен Какаров от Златоград и Атанас Караиванов от Пловдив. Победителят в спортния полумаратон Тенчо Жеков е един от най-добрите бегачи на планински маратон в страната.„ Много хубаво сенчесто трасе, което предразположи за по-добро бягане. Имаше изкачвания и спускания, което го разнообразява и го прави по-интересен. Заобикалящата природа около трасето беше много красива. Организацията бе перфектна. Имаше подкрепителни пунктове, което е много важно за един полумаратон през летните месеци“, заяви Жеков след финалния спринт.

Победител при жените с време 1:32:36 часа стана Десислава Василева от Смолян. Нейна подгласничка стана Златина Радева от Харманли – 1:49:26, а трета завърши Галина Чотова от Пловдив – 1:51:48.„Стана много интересно състезание. Дистанцията бе идеална. За първи път имах възможността да видя с очите си величествения Дяволски мост над река Арда, макар и за много кратко време. В най-близко време ще посетя град Ардино и забележителностите му“, заяви победителката Десислава Василева.

При девойките на първо място се класира 17-годишната Севил Шевкед от кърджалийското село Калинка.

Призьорите бяха наградени с купи, медали и парични награди. Всички участници в състезанието получиха добавки за възстановяване от Abo Pharma Bulgaria.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини