Наградите "Еми" официално бяха отложени заради стачката на холивудските сценаристи

Церемонията за връчването на наградите "Еми", която беше отложена заради стачката в Холивуд, ще се състои през януари 2024 г., предаде Асошиейтед прес, като цитира телевизионния канал "Фокс".   

Отличията ще бъдат раздадени за 75-и път на 15 януари в театър "Пийкок" в Лос Анджелис.

Новата дата ги поставя точно в сезона на холивудските награди, отбелязва Асошиейтед прес.

Наградите "Еми", които отличават най-добрите телевизионни продукции, ще бъдат излъчени седмици преди тези на Гилдията на актьорите. Много други церемонии, сред които наградите "Златен глобус", чието завръщане в телевизионния ефир още не е потвърдено, и "Изборът на критиците" , също се провеждат през януари.

Церемонията за отличията "Еми" ще бъде около четири месеца по-късно от предварително планираното. 

Този ход е малко завръщане назад - първата церемония за призовете "Еми", на която са раздадени само шест статуетки, е през януари 1949 г. 

Човек, запознат с плановете, но неупълномощен да говори публично, каза пред Асошиейтед прес миналия месец, че шоуто, първоначално планирано за 18 септември, ще бъде преместено заради продължаващите стачки на актьорите и сценаристите в Холивуд.

С най-много номинации са продукции на HBO, като сериалите "Наследници", "Последният от нас" и "Белият лотос" са със 74 номинации, отбелязва Асошиейтед прес.

Заради стачките актьорите и сценаристите на продукциите не могат да рекламират за своите сериали или да дават рекламни интервюта. Протестът на сценаристите продължава вече 101-ви ден - по-дълго от стачката през 2007-2008 г., а краят й не се вижда.

Не е обявен водещ на церемонията, която ще отбележи диамантената годишнина на наградите "Еми". 

Наградите "Еми" за технически постижения ще бъдат раздадени седмица по-рано - на 6 и 7 януари 2024 г., като тази церемония ще бъде излъчена по телевизия "Фокс" на 13 януари 2024 г.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини