„Тайните на Родопите“ ще показват младежи от Кърджали по проект

С пресконференция бе открит проектът “Tайните на Родопите” на Регионално младежко сдружение "Кърджали за теб", финансиран от Министерството на младежта и спорта, Национална програма за младежта (2021-2025). Проектът цели изграждане на младежка културна зона на територията на града и региона. Неговата специфична цел есъздаване на възможности за младите хора (15-29 г.) от района (включително и за такива с увреждания, със специални образователни потребности, в неравностойно положение или в риск, младежи, които нямат желание и мотивация нито за работа, нито за учене) за достъп до културни мероприятия, дейности и тематични работилници, специално създадени и адаптирани към техните нужди за достъп до култура и изкуство в свободното им време. За да се реализират заложените цели, проектът ще изпълни следните дейности: сформиране на екип и управление на проекта, дейности за информираности публичност, реализация на културни прояви, осъществявани извън градския център - провеждане на национални конкурси в две категории: фотография, изящни и приложни изкуства и изложба (в Кърджали и мобилни в три населени места),реализация на културни прояви - арт ателиета "Тайните на Родопите",  провеждане нафестивал "Тайните на Родопите" като най-мащабната проява.

Основната целева група на проекта са млади хора между 15 и 29 години от Кърджалийския регион. Проектът е насочен и към младежките организации и клубове; културните и образователни институции, работещи с млади хора от целевата група; специализираните училища за младежи с увреждания и специални потребности. С дейностите в проектасе предвижда да се достигнат 2000 младежи от региона. Освен ученици и студенти, интересуващи се от темите по проекта, специален акцент ще бъде поставен върху младите хора, които нито работят, нито учат.Това е една особена целева група, която не попада в обичайните младежки проекти и включва младежи, които не са мотивирани или нямат възможността да работят или продължат образованието си.Всичко това съобщи пред присъстващите на пресконференцията председателят на УС на сдружението „Кърджали за теб“ Гроздан Грозев.

Времетраенето на проекта е 6 месеца, а финансирането на включените дейности ще бъде в размер на 35000 лева. Партньор на Регионалното младежко сдружение „Кърджали за теб“ по проекта е СУ „П. Р. Славейков“, което осигурява материалната база за провеждане на дейностите и подкрепа в организирането на мероприятията и разпространението на информацията.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини