Porsche отвори първата си луксозна станция за зареждане на електромобили в Германия

Германският производител на луксозни автомобили "Порше"(Porsche) откри първата от планираната верига станции за бързо зареждане за ексклузивно използване от клиентите на марката спортни коли, предаде ДПА.

Станцията се намира край град Бинген на река Рейн в централна Германия, само на две минути от пресечната точка на магистрали А60/A61.  

Сградата на обекта, проектирана по поръчка, разполага с модерни санитарни възли, както и с голям избор от безалкохолни напитки и закуски, които обаче не се предлагат безплатно.

Пред смарт огледало могат да се правят дори физическите упражнения, за да се поддържа водачът във форма за предстоящото пътуване. В сайта на "Порше" също може да се насладите на интерактивно съдържание. 

Станцията предлага шест 300 киловатови DC станции за бързо зареждане и четири 22 киловатови АС точки за зареждане. Екологична термопомпа осигурява отопление и климатизация на околната среда без използване на изкопаеми горива.

Станциите за бързо зареждане в момента осигуряват максимум 300 киловата, но могат да бъдат надградени, за да предоставят още по-високи скорости на зареждане. До началото на следващата година трябва да са възможни 400 киловата на зарядна точка, казаха от "Порше".

Един от недостатъците при шофирането на електрически автомобил е необходимостта от редовно зареждане на батериите, което обикновено отнема много повече време от зареждането с бензин или дизел на бензиностанция.

"Порше Тайкан" (Porsche Taycan) обикновено се нуждае от малко повече от 20 минути, за да зареди батерията си от 10 до 80 процента, като използва максимална мощност от 225 киловата.

"С много висока производителност на зареждане, комфортната атмосфера и удобно централно таксуване на разходите за зареждане, новите станции на "Порше" са идеално пригодени към изискванията на шофьорите на "Порше" при дълги пътувания", се казва в изявление на базирания в Щутгарт производител.

Понастоящем са планирани още точки за зареждане на "Порше" в Германия, Австрия и Швейцария.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини