Жегата наказа кърджалийци, 5 припаднаха, а 4 получиха инсулти за ден

 Жегата наказа кърджалийци вчера, като 5 припаднаха, а 4 получиха инсулти в областта, принебрегвайки предупрежденията за оранжев код за опасно време. До 19,30 часа на 4 август спешните медици от ЦСМП-Кърджали са оказали помощ на 84 души в региона. Екипите работиха в непоносима жега, но успяха да реагират своевременно и адекватно. Това посочи за Кърджали бг вести директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков.

 През вчерашния ден е оказана помощ на 5 пациенти с високо кръвно;на  6 души с вирусни инфекции,на 8 с битови травми,на 4 нахапани от оси и стършели и направили алергични реакции. Транспортиран е и нашенец с гръдна травма, получена при катастрофа до с.Рогач.

  Ден по рано бе поставен своеобразен черен рекорд по битови травми за денонощие. Спешните медици обработиха 17 пациенти от общо 103 прегледани и транспортирани.6 са били хората с високо кръвно,  5 с вирусни инфекции, а 3 с алергична реакция на ухапвания от насекоми. Имало е и истински екшъни.16-годишна е била напръскана със спрей, а 42-годишен е бил ударен по главата в заведение. Помогнато е на деца пострадали при пожар и пътно транспортно произшествие. Трима са транспортирани по спешност до болница в Пловдив и 1 до София.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини