Все по-голям интерес към курсовете за първа долекарска помощ на работното място

Курсовете по първа долекарска помощ на работното място предизвикват все по-голям интерес сред работодателите. От началото на годината до момента в БЧК Кърджали, курс по първа долекарска помощ на работното място са преминали 150 души.

“Все повече работодатели осъзнават нуждата от такава подготовка, защото първата помощ спасява човешки живот и дава ценни знания и умения как да действаш при инцидент. Има фирми и предприятия, които са далеч от клиники и спешни центрове и всъщност първите действия, които могат да окажат са техните колеги, които са до тях“, посочва директорът на БЧК в Кърджали Светломира Димитрова.

Курсовете за първа помощ се провеждат от серитифицирани лекари на достъпен език и са с продължение от 6 астрономически часа.

“Практическите действия всъщност са насочени индивидуално, въпреки, че курсовете се провеждат с до 15 души в група. Това са основни алгоритми, които трябва да се следват и засягат основно различни инциденти като ужилване, ухапване, нараняване, инфаркт, инсулт и др. болестни състояния“, допълва още Светломира Димитрова.

В последните години към курсовете за първа долекарска помощ, освен работодатели за своите служители, интерес проявяват и отделни хора, които искат да придобият или опреснят подобно знания и умения.

БЧК е основен партньор на държавата при подготовката на населението по окозване на първа долекарска помощ. От 2008г. програмите за обучение са сертифицирани за качество от Европейския референтен център по първа помощ в Париж. Удостоверенията издадени от организацията са валидни в ЕС за 5-годишен период.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини