Апелативният прокурор на Варна, разследван за корупция, получи обвинение за незаконно държане на боеприпаси

Обвинението ми е за това, че държа малко повече боеприпаси за пистолети, които законно притежавам. Разрешените са 50 патрона на оръжие, аз притежавам няколко повече за всяко едно от тях. Това каза пред медиите апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, след като излезе от сградата на Софийска градска прокуратура, където дойде с адвоката си Людмил Рангелов.

Във всяка една декларация съм декларирал налични средства, обясни прокурорът. Той отказа да представи своето обяснение за разследването срещу него. Владимир Чавдаров каза, че не е близък на нито един от главните прокурори, с които е работил.

Чавдаров обясни, че е научил от медиите, че е разследван за корупция по сигнал на кмета на Варна Иван Портних. "Ще дойде времето, когато ще се убедите, че всичко това не е вярно. Аз съм изключително изненадан и просто нямам обяснение. Никога през живота си не съм извършил и сега не съм извършил престъпление", каза прокурор Чавдаров. Той каза още, че очаква да бъде оправдан за всичко.

Магистратът е разследван по сигнал на кмета на Варна Иван Портних за поискан и взет подкуп. В служебната каса на прокурора са намерени 49 000 евро и 20 000 лева. Също така са открити над 270 боеприпаса без надлежно разрешително, съобщиха от прокуратурата.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини