Стотици пред Съдебната палата в Кърджали в защита на обезобразеното с макетен нож момиче от Стара Загора

    Кърджали се присъедини към националния протест в защита на обезобразеното с макетен нож 18-годишно момиче от Стара Загора. Стотици се събраха пред Съдебната палата в града в 18.00ч. за да изкажат както подкрепа за семейството, така и да поискат от властите справедливост и адекватно наказание. Сред недоволството бяха издигнати плакати с надпис „Не на насилието“, „ Не на насилието над жени“ и много др.

    „Трябва законите да бъдат променени така, че да не се стига до подобни ситуации. Не може въпросният господин да има извършени преди това други две престъпления и да не понесе никаква отговорност за това, което е извършил“, заяви Мария Димитрова организатор на протеста в Кърджали.

    Според Васил Шопов един от множеството млади мъже на протеста, подобен садизъм е недопустим. „Един мъж никога не трябва да посяга на жена! Няма никакво значение какво е направила,това е крайност“

    „Не е необходимо в действителност да се прилага буквата на закона и тя да определя кога една телесна повреда е средна, тежка или лека. Това дете е направен опит да бъде унищожено освен физически и психически, това е важно“, коментира д-р Дияна Йорданова, която също присъства на протеста за да изрази гражданската си позиция.

    Малко по-късно протестът премина в поетапно пресичане на пешеходната пътека пред Съда. След това недоволството премина в мирно шествие до паметника на Левски в центъра на града.

    Текст и снимки  Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини