Приемът във Филиала на Пловдивския университет в Кърджали за новата учебна година е изпълнен на 80%, има допълнителен прием

  Приемът във Филиала на Пловдивския университет в “Любен Каравелов“ в Кърджали е изпълнен на 80%.Наблюдава се силен интерес към предучилищната и начална педагогика. В  момента върви трето класиране за определени специалности. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на висшето учебно заведение доц.д-р Елисавета Семерджиева. Тя подчерта, че увеличението на учителските заплати е довело до силен интерес към получаване на образование във Филиала.

 Напълно заети са местата в специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Начална училищна педагогика с чужд език“. Извършва се допълнителен прием за „Български език и английски“; “Български език и история“ и „Български език и гражданско образование“, каза още доц.д-р Елисавета Семерджиева.

  Тя подчерта, че завършващите получават диплом от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски. Лекциите водят както местни преподаватели ,така и хабилитирани от Пловдивския университет, Софийския университет „Св.Климент Охридски“; Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий“и Шуменския университет „Константин Преславски“.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини