Кърджалийци излизат в подкрепа на обезобразеното с макетен нож момиче в Стара Загора

Кърджалийци излизат в подкрепа на обезобразеното с макетен нож 18-годишно момиче в Стара Загора. Утре в 18 часа пред Съдебната палата жителите на областният град ще поискат справедливо възмездие за садистът нанесъл 400 рани на беззащитната си жертва. Това съобщи за Кърджали бг вести съорганизаторът на протеста Никола Стоев. Той подчерта ,че трябва да бъдем съпричастни към съдбата на девойката. Всеки може да има сестра или дъщеря, която да попадне в нейното положение. Делото срещу престъпника, ще бъде тест за съдебната ни система, доколко тя иска да се реформира в услуга на гражданите, подчерта Стоев.

На 27 юни 2023 г. Районната прокуратура в Стара Загора е уведомена от Областната дирекция на МВР за образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице - 18-годишното момиче, което споменават с инициали Д.М. По случая веднага започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура и разследващ полицай от 1-во Районно управление на МВР в града. Проведени са първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествието, претърсване, изземване и освидетелстване на пострадалата млада жена.

От държавното обвинение посочват също, че извършител на издевателството над момичето е 26-годишен мъж с инициали Г.Г. На 28 юни 2023 г. му е било предявено постановление от Районна прокуратура в Стара Загора за привличането му като обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26 юни 2023 г. е причинил средна телесна повреда на младата жена в град Стара Загора.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bo
    Bojo
    2 -1
    16:36, 30 юли 2023
    Този съм го виждал, никога не ми е правил добро впечатление! Такива като тебе нетрябва да са на свобода!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини