300 членове и симпатизанти на БСП потеглиха от Кърджалийско за участие в събора на Бузлуджа

Около 300 членове и симпатизанти на БСП потеглиха тази сутрин за историческия връх Бузлуджа за участие в традиционния събор на столетницата.Пет автобуса и около 15 автомобила отпътуваха в утрото на днешния ден.В групата е включен и фолклорен ансамбъл от Дома на културата от Кърджали.Това съобщи за Кърджали бг вести областният лидер на социалистите Милко Багдасаров.

БСП ще отбележи с призив за мир своя празник - 132 години от организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСДП.

Традиционно социалистите  се съберат на знаковата Историческа поляна под връх Бузлуджа на национален събор от 28 до 30 юли.

"Бузлуджа за мир" е мотото на събора тази година, който ще събере членове и симпатизанти на БСП, гости от политически партии и младежки организации, много граждани.

Националният политически митинг е днес  събота , 29 юли. Предния ден в Стара Загора  се проведе конференция на тема "Иновации и стартъпи в местната власт", организирана от Младежкото обединение в БСП. Предвидени са и поредица от срещи и разговори на социалисти от цялата страна.

Фолклорни и самодейни състави от цялата страна ще представят българското песенно богатство в трите дни на националния събор на БСП.

След приключване на националния събор на Бузлуджа, социалистите ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка в знак на памет и почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Историк
    0 0
    16:05, 29 юли 2023
    РТурция е от 1923 г. Войната е между Русия/руската империя /и Османската империя! Руско-Османската война 1877-1878 г.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини