До месец може да започне ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия в Кърджали


До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи пред журналисти заместник-кметът инж. Катя Митовска.
Проблемът с покрива на Художествената галерия в Кърджали отново е на дневен ред, тъй като при по-продължителни валежи се образуват обилни течове и на практика втория етаж става непригоден за излагане на ценни експонати от богатата колекция на Художествената галерия.
По думите на инж. Катя Митовска строително-монтажните работи по покрива на галерията включват изцяло основен ремонт на покривната конструкция, като се предвижда и отвор, тъй като досега не е имало капандура и достъп до покривното пространство. Така проблемът с покрива на Художествената галерия и течовете ще бъде генерално решен, защото сега покривната конструкция е деформирана сериозно, каза инж. Митовска.
Тя подчерта, че проектът за ремонт на покривната конструкция на културната институция изцяло е съобразен с методическите указания на Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като представлява архитектурен културен паметник с местно значение.
Общинско радио-Кърджали

снимка:еТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини