Защитници на животните в Кърджали настояват за солени глоби за тези, които изоставят на улицата бездомни кучета и котета

  Защитници на животните в Кърджали настояват в социалните мрежи за солени глоби за тези,които изоставят на улицата бездомни кучета и котета.Пред Кърджали бг вести те призовават  Община Кърджали да промени нормативната уредба и да въведе строги санкции за да се пресече тази порочна практика.Те сочат,че основната причина за неконтролирания брой бездомни животни е подхвърлянето на цели котила новородени кучета и котета на произвола на съдбата.Обществена тайна е,че хора от селата се освобождават от новородените,подхвърляйки ги в града.

Защитници на животните дават за пример практиката в съседна Гърция.Привеждат следния случай:Глоба от 120 000 евро е наложена на 76-годишен мъж, жител на гръцкия остров Родос в Егейско море, заради изоставяне на четири котенца в картонена кутия.За това съобщава  гръцкият в. „Прото тема“.

Полицията в Родос е глобила мъжа с по 30 000 евро за всяко изоставено котенце, както предвижда законодателството.

Според информациите обвиняемият е изоставил четирите котенца в район близо до дома си през април. Животните са намерени в изключително лошо състояние. Това е довело до образуването на дело срещу него за малтретиране на животни.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини